Web

Internett

Stormo Webgrafikk hjelper deg å komme deg på nett eller forbedre din nettprofil. Vi er behjelpelige med å registrere domene for deg, vurdere ditt behov og bestille webhotell som kan huse dine websider.

Som eier av eget domene på internett har du også f.eks. muligheten til å få epost som er adressert til dittnavn@dittfirma.no.

Vi kan finne den nettløsningen som er best for deg og din bedrift, forening eller hobbyvirksomhet, og sette opp ditt netsted. Vi kan sette opp såvel statiske nettsider som avanserte internett- og intranettsider som senere kan vedlikeholdes av deg selv eller dine medarbeidere i bedriften / foreningen via innlogging på nettstedet ditt og skrive- og redigeringsverktøy som kan aksesseres fra en hvilken som helst nettleser.

Vi kan også hjelpe deg med å sette opp en nettbasert backup-løsning for dine data, noe som eliminerer manuelle backup-rutiner.

shadow-top

Kraft Digitalprint ASNorsk AtlasTexi ElectronicsUller International Communication

shadow-top

Eksempler

Om

Stormo Webgrafikk ble etablert i 2003, og drev i begynnelsen mest med design av nettsider for andre bedrifter. Firmaet startet også med billedbehandling og restaurering av gamle og slitte fotografier, samt overføring av videofilmer fra VHS til CD og DVD. I det siste har firmaet for det meste beskjeftiget seg med billedbehandling og design for trykk.

Vi tar imot oppdrag innenfor alle disse områdene. Firmaet drives av Roger Stormo.

Billedbehandling

Digitalisering, innscanning og oppfrisking av gamle familiebilder, optimalisering av illustrasjoner til bruk på nett eller trykk, fargeforbedring eller annet, Stormo Webgrafikk er din samarbeidspartner. Vi tar imot oppdrag per epost eller i posten. Vi leverer raskt og har rimelige priser.

Nettsider

Om du har behov for nettsider kan vi levere deg en løsning som ser bra ut og som du lett kan oppdatere selv. Statiske nettsider som må oppdateres av en webdesigner tilhører fortiden. Nå er webdesigneren kun involvert første gang man skaffer seg nettsider eller hver gang man ønsker et nytt design og knapt nok det. Dagens løsning er et såkalt CMS (content management system - innholdshåndteringssystem) som bedriften / foreningen / nettstedets eier selv lett kan oppdatere og legge til nye elementer. Men OBS! Nettsider er stadig under angrep fra hissige hackere og det utstedes stadig vekk oppdateringer til de forskjellige CMSene. Har du en årlig abonnementsavtale med oss, vil vi foreta slike sikkerhets-og funksjonalitetsmessige oppdateringer med jevne mellomrom.

Forskjellige typer nettsteder:

Blogg: Blogger er nettsider som fungerer omtrent som en logg (derav navnet), eller dagbok om man vil. Webdesigneren oppretter bloggen og lager selve utseendet, så er jobben gjort. Alt brukeren trenger å gjøre er å logge seg inn når han vil og fra en hvilken som helst datamaskin og skrive ned sitt budskap til verden. Blogger kan ligge ute hos en bloggleverandør som blogger.com eller wordpress, men kan også ligge på brukerens eget nettdomene.

Nettsamfunn er sider der det i stor grad foregår interaktivitet mellom registrerte brukere. Facebook er det største eksempelet på dette, men også f.eks. en bedrifts intranett kan ha slike funksjoner og knytte bedriften tettere sammen.

Produktsider er når en bedrift ønsker å reklamere for sine varer og tjenester, ta imot bestillinger, ha en nettbutikk, tilby oppdateringer til sine kunder osv. Her er det best å knytte seg til en profesjonell aktør som kan tilby sikre løsninger for betaling over nett og hvor sider og databaser er beskyttet mot ulovlig inntrengning.

Statiske nettsider er når bedriften kun har behov for å vise seg på internett, presentere bedriften sin og gi praktisk informasjon til eksisterende eller nye kunder. Viktig informasjon er navn, adresse (gjerne med lenker til kart), åpningstider, kontaktpersoners detaljer og hva bedriften kan tilby.

Grafikk

Grafiske elementer gir både nettsider og trykksaker et tiltalende utseende som innbyr til lesing av det som står i teksten. Vi kan hjelpe til med å forbedre dine bilder slik at de egner seg for trykk og for nett. Bilder som skal ligge ute på et nettsted bør være optimalisert for nett, de må ha så liten filstørrelse som mulig, samtidig som de ikke må oppfattes som dårlige eller uklare. Ettersom de skal vises på en skjerm, trenger ikke pikseltettheten å være mer enn 96 piksler per tomme, da dette er maks hva en god skjerm kan vise. Bilder for trykk må derimot ha en høy oppløsning, noe som betyr at størrelsen på filen øker tilsvarende. For at en printer skal trykke et godt bilde for papir, bør pikseltettheten i bildet minst være på 300 piksler per tomme, aller helst 600 - avhengig av hvor god printer som skal benyttes. Stormo Webgrafikk har lang erfaring med å gjøre bilder klare både for nett og trykk ut fra dine originalbilder. Bildene du leverer oss kan leveres både digitalt og på papir, vi scanner de gjerne inn for deg.

Design

Stormo Webgrafikk kan hjelpe til med design av firmaet eller foreningens emblemer, logoer, brevhoder, trykksakmaler og selvsagt nettsider. Om dere allerede har en profil basert på bestemte farger og/eller figurer og linjer, kan vi videreutvikle denne "looken" også for nye media som f.eks.

  • DVD-covere
  • DVD-menyer
  • Powerpoint-maler

Layout

Send oss tekst, og vi kan lage et internblad, en brosjyre, et foreningsblad, en plakat, et visittkort eller hva det måtte være.

Originaler

Send oss dine originaler og vi kan lage maler til de fleste typer dokumenter. Vi kan digitalisere papirbasert materiale.

Trykk

Etter å ha sydd sammen en trykksak elektronisk, kan vi sørge for trykking og levere et ferdig produkt.

ebok

Alle trykksaker vi leverer fra oss, blir også levert som PDF-fil, hvilket kan leses som en "ebok" enten på en datamaskin eller et lesebrett.

Roger Stormo

Roger Stormo har jobbet med redaksjonelt arbeid siden 1981, først og fremst for trykk.

Etter å ha utviklet noen nettsteder på egen hånd på nittitallet, tok han Webmasterstudiet på It-Akademiet i 2001 og er CIW sertifisert site designer.

Kontakt

Benytt gjerne dette skjemaet til å komme i kontakt med oss om du ikke har tilgang til en epostløsning..

Kontaktinfo

Kontakt oss gjerne angående dine prosjekter, så gir vi tilbakemelding så raskt vi kan!

Stormo Webgrafikk
Kurlandsvegen 25
2006 Løvenstad

Tlf : 920 865 26
Faks : 23 24 26 25

Epost : roger@webgrafikk.com